JHARNA-KALA
Sri Chinmoy Forrás-művészete

Nyitóoldal  Festmények  Madárrajzok  Életmű  Pályafutás  Művészetről  Kiállítások  Elismerő szavak  Videók  Linkek

 

Elismerő szavak Sri Chinmoyról

Forrás-művészet! Lélek-művészet! Üzenet-művészet! Szívet-lelket megtaláló művészet! Önmagunkat megtaláltató művészet! Gyönyörűség!
Vadász György Ybl- és Kossuth díjas építész

Sri Chinmoy vállalkozása ékes bizonyítéka annak a felvilágosult hitnek, hogy a képzőművészet erőteljesen befolyásolhatja érzéseinket és felfogásunkat.
Ivan Gaskell, Harvard Egyetemi Múzeum, festészeti kurátor

Ez a szép kiállítás erőteljes és pozitív üzenetet közvetített mindazok felé, akik látták. Kívánom, hogy humanitárius cselekedetei szolgálják továbbra is a világbékét és a globális harmóniát mindenfelé, amerre lélekmadaraival utazik.
Renee Phillips, a Manhattan Arts International Magazine kiadója és főszerkesztője

Az élet színét, és a remény színét látom benne (kiválasztva egy festményt saját gyűjteményébe). A zöld az életet jelképezi, a kék a reményt. Ez az, amit az életben nagyra becsülök. Nagyon örülök, hogy ezt a néhány értékes pillanatot önnel tölthettem.
Raisa Maximovna Gorbechev

Fontosnak érzem, hogy a „művészvilág” lássa, csodálja ezeket a festményeket, és beszéljen róluk – bár oly egyszerűen vannak megfestve, „ahogyan a madarak énekelnek”, élveznünk kell őket úgy, ahogyan a madárdalt.
Michael Shepard, Sunday Telegraph

Ezek a legszebb, és legnagyszerűbb festmények között vannak, amiket valaha láttam. Sri Chinmoy alkotásában a szépség teremtésének örömét látom. Művészete a klasszikus példája annak, hogy a teremtés öröm, és annak is kell lennie. Művészetével elhozza ezt az örömet, és megosztja másokkal.
Hans Janitschek, az ENSZ Írószövetségének elnöke

Igazán gyermeki lelkületet tár fel alkotásaiban. Minden alkotás meglepetés a szemnek és az elmének. Le vagyok nyűgözve ilyen hatalmas munkásság láttán. Valószínűleg ő a világ legtermékenyebb alkotója.
Balraj Channa, festő és író

Ön az alkotó élet teljességének csodálatos példája. Csak remélhetem, hogy egy napon én is részt vehetek a béke és hatalmas erő kozmikus forrásában, amelyben ön él.
Leonard Bernstein, zeneszerző és karmester

Sri Chinmoy művészetében olyan játékosság van, amelyet nem szabad alábecsülni. A legmagasabb iránti törekvésünk forrásából táplálkozik. Nagyon kevés művész mer ilyen módon játszani.
Amal Gosh, művész, előadó, Central School of Art & Design, London

Sri Chinmoy a meditatív állapotban megtapasztalt örömet és szabadságot fordítja le a színek és formák nyelvére.
Brian Gormley, School of Visual Arts, New York